omvoice

Om Voice

Scully 16-kanalsbandare.

Tyvärr inte just den som fanns i Voice studio, men en likadan.

Voice Studio

 

I slutet av sjuttiotalet köpte Voice en äldre 16-kanals-bandspelare (av märket Scully) och ett mixerbord från en studio i Göteborg.

 

Bandspelaren hade ett intressant förflutet. Innan den kom till Göteborg stod den i Deccas studio i London.

 

Obekräftade källor påstår att några av Rolling Stones tidiga album spelades in på den bandaren. Det är fullt möjligt, till och med troligt att det var så.

 

Några inspelningar gjordes i Voice Musiks lokaler under tidigt åttiotal, men det dröjde till 1983 innan en liten studio i ett hus på gården stod färdig.

 

Studion hade ett litet kontrollrum och ett litet rum för inspelning (25 m2), men var välbyggd rent akustiskt och mycket väl ljudisolerad.

 

De flesta inspelningarna gjordes i samarbete med studieförbundet TBV. Banden hade studiecirklar och pengarna man fick för det använde TBV för att betala inspelningskostnaderna. Det innebar också att de flesta master-banden kom till TBV när inspelningarna vara klara.

 

År 1986 avvecklades Voice Musik och då upphörde också inspelningarna i studion. Idag inrymmer det lilla huset som var inspelningsstudion ett cykelrum och en tvättstuga.

 

De flesta masterbanden från TBV räddades så småningom av Lasse Fagerberg och musiken har nu digitaliserats och kan avlyssnas på den här webbplatsen.

 

Men, det finns fler masterband där ute! Har du något gammalt band från Voice Studio, eller känner du någon som har det?

Hör i så fall av dig till:

Lasse Fagerberg eller Stefan Lindberg.

 

Voice Musik

 

Voice Musik startades 1974 av Anders Abrahamsson och Stefan Lindberg.  Handelsbolaget Voice Musikprodukter HB registrerades ett par dagar efter att Anders och Stefan hade fyllt tjugo år.

 

Den första butiken låg i en mycket liten lokal på Hantverkaregatan 41. Något år senare flyttade Voice till en större men billig lokal på Drottninggatan 44.

 

Efter ytterligare ett par år skulle det huset rivas och Voice Musik flyttade då till större lokaler på Drottninggatan 61, känt av äldre Karlskroniter som ”Gamla skeppsmäkleriet”.

 

År 1986, efter tolv år, avvecklade Anders och Stefan verksamheten och begav sig på var sitt håll ut på nya äventyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drottninggatan 44